Print

Pasta met gemengde paddenstoelen

Er zijn heel veel recepten van pasta met paddenstoelen. Deze is toegeschreven aan Jamie Oliver, nou ja, voor een deel dan.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totaal 40 minuten
Voor 4
Auteur Jamie

Ingredienten

  • 400 gr gemengde paddenstoelen bijv. 200 gr Parijse champignons en 200 gr gedroogde gemengde, zie tekst;
  • scheut olijfolie;
  • 3 tenen knoflook fijngehakt - een kwartier voor ze de pan in gaan;
  • 1 of 2 gedroogde rode pepers fijngehakt
  • 300 gr droge pasta papardelle, spaghetti, penne e.d.;
  • klont roomboter;
  • handje Parmezaanse kaas vers geraspt - leg wat apart (zie 9);
  • handje echte dus platte peterselie, grof gehakt - leg een beetje apart (zie 9);
  • zout

Bereiding

  1. Week de gedroogde paddenstoelen in een kommetje heet water, minstens een kwartier, half uur of langer is nog beter. Knijp ze daarna wat uit. Bewaar het vocht.
  2. Zet een pan water op het vuur om de pasta te koken. Pasta koken doe je zo.
  3. Snijd de champignons in plakken en dan nog eens grof doorsnijden;
  4. Verhit een ruime koekenpan met een scheut olijfolie, op matig vuur. Doe de paddenstoelen in de pan en bak ze zachtjes, schep af en toe om.
  5. Doe de knoflook en peperstukjes erbij.
  6. Kook ondertussen de pasta volgens de aangegeven kooktijd en andere instructies
  7. Breng de paddenstoelenmengsel op smaak met een pietsje zout.
  8. Als de pasta gekookt en afgegoten is, de paddenstoelenmengsel, peterselie en Parmezaanse kaas erdoor doen. Schep een klont(je) roomboter erdoor.
  9. Serveer op de borden, doe er nog wat peterselie en kaas over.

Opmerkingen

Alternatieven die we hebben gezien: gebruik twee eetlepels crème fraîche of 200 ml kookroom. Gebruik tijm in plaats van peterselie. Jamie doet er nog wat citroensap door, waren wij vergeten en het smaakte toch uitstekend.