Pasta met gemengde paddenstoelen

Pasta met gemengde paddenstoelen
Voorbereiding
20 min
Kooktijd
20 min
Totaal
40 min
 

Er zijn heel veel recepten van pasta met paddenstoelen. Deze is toegeschreven aan Jamie Oliver, nou ja, voor een deel dan.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voor: 4
Auteur: Jamie
Ingredienten
  • 400 gr gemengde paddenstoelen bijv. 200 gr Parijse champignons en 200 gr gedroogde gemengde, zie tekst;
  • scheut olijfolie;
  • 3 tenen knoflook fijngehakt - een kwartier voor ze de pan in gaan;
  • 1 of 2 gedroogde rode pepers fijngehakt
  • 300 gr droge pasta papardelle, spaghetti, penne e.d.;
  • klont roomboter;
  • handje Parmezaanse kaas vers geraspt - leg wat apart (zie 9);
  • handje echte dus platte peterselie, grof gehakt - leg een beetje apart (zie 9);
  • zout
Bereiding
  1. Week de gedroogde paddenstoelen in een kommetje heet water, minstens een kwartier, half uur of langer is nog beter. Knijp ze daarna wat uit. Bewaar het vocht.
  2. Zet een pan water op het vuur om de pasta te koken. Pasta koken doe je zo.
  3. Snijd de champignons in plakken en dan nog eens grof doorsnijden;
  4. Verhit een ruime koekenpan met een scheut olijfolie, op matig vuur. Doe de paddenstoelen in de pan en bak ze zachtjes, schep af en toe om.
  5. Doe de knoflook en peperstukjes erbij.
  6. Kook ondertussen de pasta volgens de aangegeven kooktijd en andere instructies
  7. Breng de paddenstoelenmengsel op smaak met een pietsje zout.
  8. Als de pasta gekookt en afgegoten is, de paddenstoelenmengsel, peterselie en Parmezaanse kaas erdoor doen. Schep een klont(je) roomboter erdoor.
  9. Serveer op de borden, doe er nog wat peterselie en kaas over.
Opmerkingen

Alternatieven die we hebben gezien: gebruik twee eetlepels crème fraîche of 200 ml kookroom. Gebruik tijm in plaats van peterselie. Jamie doet er nog wat citroensap door, waren wij vergeten en het smaakte toch uitstekend.

Stukjes paddenstoelen smoren
Eet smakelijk!

1 januari 2019
We lagen om half drie in bed en hadden een korte nacht. De crostini’s met paddenstoelen had ik gisteravond niet gemaakt, dus wat doe je dan met de paddenstoelen? En voor de pasta gebruikten we boekweitpasta – ook bekend als soba.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.