Betrekkelijk eenvoudig te maken pastagerecht met asperges en spinazie. Met kaas en eventueel spekjes erover.
Spekblokjes moeten klein zijn, ze mogen ook in een keukenmachientje worden gehakseld zodat het kruim gaat worden. Want: neem een stevige pan, klein scheutje olie en dan de spekblokjes zachtjes uitbakken.
Schil de asperges (wij gebruiken een beugel-dunschiller). Snijd de stelen in stukjes van pakweg 1 cm. Dunne asperges mogen ietsje langer zijn.
Zet een ruime pan water op, waarin de penne moet worden gekookt. Let op de aangegeven kooktijd. Het een en het ander moet ongeveer gelijk klaar zijn.
Spek uit de pan vissen, teveel vet afgieten en dan de ui smoren.
Doe de stukken asperge bij de ui. Giet er de bouillon bij. Maar niet te veel bouillon. Beter later iets erbij gieten Laat een paar minuten koken.
Doede spinazie bij de spekjes-asperges, Schep goed om. Laat nog even smoren. Het moet nu niet meer (te) vochtig zijn,
Giet de pasta af, doe bij de groenten en poog e.e.a. zo goed mogelijk te mengen. Doe er wat Parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper en zout.
Schep op de borden, strooi er wat Parmezaanse kaas over en wat spekjes. Eet smakelijk!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.