Penne met asperges en spinazie

Penne met aperges en spinazie (en spekjes)
Voorbereiding
20 min
Kooktijd
20 min
Totaal
40 min
 

Betrekkelijk eenvoudig te maken pastagerecht met asperges en spinazie. Met kaas en eventueel spekjes erover.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Voor: 4 Personen
Ingredienten
  • 4 handen droge penne
  • 1 st ui fijn gesnipperd
  • 200 gr spekblokjes kleiner gesneden
  • 300 gr asperges zie notitie
  • 300-400 ml groentenbouillon
  • 500 gr bladspinazie zie notitie
  • Parmezaanse kaas vers geraspt
  • peper & zout
Bereiding
  1. Spekblokjes moeten klein zijn, ze mogen ook in een keukenmachientje worden gehakseld zodat het kruim gaat worden. Want: neem een stevige pan, klein scheutje olie en dan de spekblokjes zachtjes uitbakken.

  2. Schil de asperges (wij gebruiken een beugel-dunschiller). Snijd de stelen in stukjes van pakweg 1 cm. Dunne asperges mogen ietsje langer zijn.

  3. Zet een ruime pan water op, waarin de penne moet worden gekookt. Let op de aangegeven kooktijd. Het een en het ander moet ongeveer gelijk klaar zijn.

  4. Spek uit de pan vissen, teveel vet afgieten en dan de ui smoren.

  5. Doe de stukken asperge bij de ui. Giet er de bouillon bij. Maar niet te veel bouillon. Beter later iets erbij gieten Laat een paar minuten koken.

  6. Doede spinazie bij de spekjes-asperges, Schep goed om. Laat nog even smoren. Het moet nu niet meer (te) vochtig zijn,

  7. Giet de pasta af, doe bij de groenten en poog e.e.a. zo goed mogelijk te mengen. Doe er wat Parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper en zout.

  8. Schep op de borden, strooi er wat Parmezaanse kaas over en wat spekjes. Eet smakelijk!

Opmerkingen
  • Spinazie: Als u jonge spinazie neemt, kan dit zo in de pan. Grootbladige spinazie eerst grof snijden.
  • Asperges: wij hadden uit eigen tuin een paar fikse jongens met een steeldikte van minstens 2 cm. Één geschilde asperge woog al 150 gram. Dus we hebben twee van die dingen in stukken van 1 cm gesneden.

30 april 2014
Eigenlijk had ik minder zin om te koken, maar ik herinnerde mij dat ik eergisteren al een grote paarse kop uit het aspergebed zag steken. Daar had ik een bloempot over gezet om groen-worden te voorkomen. Dus ik moest wel iets met asperge maken. En dat werd dit. Een beetje googlen hielp me aan de inspiratie. Nu hebben we al twee spinazie-asperge gerechten. Een heerlijke combinatie. En mrs. M genoot!

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.