Een recept dat helemaal bij begin augustus hoort, als er verse sperziebonen in overvloed zijn en rijpe perziken aan de bomen, Zeer eenvoudig en smakelijk gerecht.
Kook de sperziebonen beetgaar. Test even na pakweg 8 minuten. Schep ze met een spaan uit het kokende water en meteen in een kom (ijs)koud water. Om doorgaren te voorkomen. Afgieten in een zeef en uit laten lekken. Schud nog even flink zodat zo veel mogelijk water eraf valt.
Snijd dan de perziken in mooie, niet te dikke parten.
Neem een ruime pan of wok. Verhit een scheut olie en een klont(je) roomboter. Wok de sperziebonen.
Draai er flink met de pepermolen boven, schep de bonen af en toe om. Doe vrij snel de amandelen erbij en na een minuut of wat ook de perzikparten. Nu voorzichtig omscheppen - anders worden de perzikstukken beschadigd.
Vuur uit, nog het basilicumblad er voorzichtig door scheppen en een snuf grof zout erover.
Schep op de borden.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.