Dit is een gerecht dat veel beter smaakt dan het ruikt. Bottarga is geperst en gedroogd kuit, van harder en mindere kwaliteit van tonijn. Het wordt wel in Nederland geproduceerd, maar het is echt Italiaans. Een snel en makkelijk recept, als je bottarga hebt.
De courgette snijden wij op de mandoline, ongeveer ½cm dik. Zorg ervoor dat de slierten hooguit een centimeter of 5-6-7 lang zijn.
Zet alvast een pan water op, om zometeen de pasta te koken. Doe er een snuf zout in.
Neem een ruime koekenpan. Verhit daarin, op middelhoog vuur, een fikse scheut olijfolie. Laat de geplette tenen knoflook meewalsen in de olie.
Doe de courgetteslierten in die koekenpan. Bak of stoof, het is maar hoe je het wilt noemen, gedurende een minuut of 5-6-7. Schep regelmatig om. De slierten courgette moeten niet te zacht worden. Schep uit de koekenpan en zet weg. Haal de tenen knoflook uit de pan.
Als het water kookt, de pasta erin doen. Die zal een kooktijd hebben van zeven minuten of daar in de buurt.
Strooi de bottarga in de koekenpan met olie (en de knoffen). Roer goed door. Doe er een schep of twee kookwater van de pasta bij. En doe de peterselie er ook meteen bij. Roer een minuutje en dan vuur uit. Het moet een dikke (ietwat riekende) vissaus zijn.
Giet de pasta af en doe het bij de bottarga. Vuur aan, ophoog vuur een minuut of wat roerbakken, met ook de courgetteslierten erdoor. Vuur uit, dan de gehakte pistaches en citroenrasp erdoor scheppen.
Serveer!
We hebben twee Italiaanse recepten gecombineerd. En dan is het weer eigen, hè. Zo gaat dat in de receptenwereld.
De 80 gram bottarga mag ook de helft. Het is sterk spul :-)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.