Print

Mojama met kapperappeltjes

Bijzonder smakelijk voorgerecht van sla, verrukkelijke peper/paprika en mojama, gedroogde tonijn.

Gang Voorgerecht
Keuken Spaans
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 15 minuten
Voor 4 personen
Auteur Moro (kookboek)

Ingredienten

  • 250 gr sla al dan niet met rucola
  • 225 gr piquillopepers
  • 100 gr mojama (28 dunne plakjes)
  • 20 st kapperappeltjes of handvol kappertjes
  • ½ bosje peterselie (echte = platte peterselie) blad niet tè fijn gehakt
  • 1 st citroen in vieren
  • peper (uit de molen) en zout

Dressing salade

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl sherryazijn
  • 4 eetl olijfolie extra vierge
  • druppels citroensap
  • peper & zout

Marinade pepertjes (of geroosterde paprika)

  • 1 eetl sherryazijn
  • 1 teen knoflook in flinterdunne plakjes
  • 2 eetl olijfolie extra vierge
  • wat peterselie (echte = platte peterselie) blad fijngesneden

Bereiding

  1. Snijd de pepers desgewenst in (dikke) repen

  2. Maak de salade door de pepers en kapperappels met de bladsla te mengen,
    de mojama erover te leggen en de peterselie erover te strooien.

  3. Wrijf voor de dressing de teen knoflook met wat zout in een vijzel fijn. Meng dit met de azijn en evt. wat citroensap. Klop de olie erdoor.

  4. Giet vijf minuten voor het serveren de dressing over de sla. Geef er de parten citroen bij.

Piquillopepers

  1. Deze zijn moeilijk te verkrijgen. Anders neemt u rode paprika, die u onder een grill blakert, laat afkoelen en van de vel ontdoet.

    Maak de marinade die dus heel veel op de dressing lijkt, en laat de pepers of paprika er heel lang inwerken. Uren lang.

Opmerkingen

  1. Wat is mojama? Lees dit.
  2. Mojama is in Nederland voor zover wij weten alleen te krijgen bij Spaanse Winkel.
  3. Kapperappeltjes heb ik ontdaan van de steeltjes en gemengd door de sla.