Bijzonder smakelijk voorgerecht van sla, verrukkelijke peper/paprika en mojama, gedroogde tonijn.
Snijd de pepers desgewenst in (dikke) repen
Maak de salade door de pepers en kapperappels met de bladsla te mengen,
de mojama erover te leggen en de peterselie erover te strooien.
Wrijf voor de dressing de teen knoflook met wat zout in een vijzel fijn. Meng dit met de azijn en evt. wat citroensap. Klop de olie erdoor.
Giet vijf minuten voor het serveren de dressing over de sla. Geef er de parten citroen bij.
Deze zijn moeilijk te verkrijgen. Anders neemt u rode paprika, die u onder een grill blakert, laat afkoelen en van de vel ontdoet.
Maak de marinade die dus heel veel op de dressing lijkt, en laat de pepers of paprika er heel lang inwerken. Uren lang.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.