Mojama met kapperappeltjes

Mojama met kapperappeltjes
Voorbereiding
30 min
Kooktijd
15 min
 

Bijzonder smakelijk voorgerecht van sla, verrukkelijke peper/paprika en mojama, gedroogde tonijn.

Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Voor: 4 personen
Auteur: Moro (kookboek)
Ingredienten
  • 250 gr sla al dan niet met rucola
  • 225 gr piquillopepers
  • 100 gr mojama (28 dunne plakjes)
  • 20 st kapperappeltjes of handvol kappertjes
  • ½ bosje peterselie (echte = platte peterselie) blad niet tè fijn gehakt
  • 1 st citroen in vieren
  • peper (uit de molen) en zout
Dressing salade
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl sherryazijn
  • 4 eetl olijfolie extra vierge
  • druppels citroensap
  • peper & zout
Marinade pepertjes (of geroosterde paprika)
  • 1 eetl sherryazijn
  • 1 teen knoflook in flinterdunne plakjes
  • 2 eetl olijfolie extra vierge
  • wat peterselie (echte = platte peterselie) blad fijngesneden
Bereiding
  1. Snijd de pepers desgewenst in (dikke) repen

  2. Maak de salade door de pepers en kapperappels met de bladsla te mengen,
    de mojama erover te leggen en de peterselie erover te strooien.

  3. Wrijf voor de dressing de teen knoflook met wat zout in een vijzel fijn. Meng dit met de azijn en evt. wat citroensap. Klop de olie erdoor.

  4. Giet vijf minuten voor het serveren de dressing over de sla. Geef er de parten citroen bij.

Piquillopepers
  1. Deze zijn moeilijk te verkrijgen. Anders neemt u rode paprika, die u onder een grill blakert, laat afkoelen en van de vel ontdoet.

    Maak de marinade die dus heel veel op de dressing lijkt, en laat de pepers of paprika er heel lang inwerken. Uren lang.

Opmerkingen
  1. Wat is mojama? Lees dit.
  2. Mojama is in Nederland voor zover wij weten alleen te krijgen bij Spaanse Winkel.
  3. Kapperappeltjes heb ik ontdaan van de steeltjes en gemengd door de sla.

25 april 2010
Zon. Sla. Rucola. Gemaakt met de paprika en het was goddelijk! Een uitstekend voorgerecht. (De kapperappels zijn op de foto niet te zien, maar ze zijn er toch echt in hoor.)


15 augustus 2019
We hebben acht vrienden die mee-eten. En het thema is vis en Spaans-Portugees. Na lange tijd dit gerecht weer eens gemaakt met echte piquillopepers. Weliswaar uit een boordevol blik, dus makkelijk te marineren. En men vond het verrukkelijk. Dat mag ik hier wel schrijven.

4 gedachten over “Mojama met kapperappeltjes”

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.