Licht pittige curry, rijk aan groenten (pompoen, wortel, snijbiet, ui) en vis, wat wil een mens nog meer?
Neem een ruime wok of kasserol. Met een klein scheutje olie de ui hard bakken. Neem een ruime wok of kasserol. Met een klein scheutje olie de ui hard bakken.
Als de ui bruin begin te worden, de visbouillon en kokosmelk erbij doen. Laten "smelten" en doorroeren. Kaffirblaadjes, kurkuma en de currypasta mogen er dan ook bij.
Doe de wortel erbij en na vijf minuten ook de pompoen. Laat in plm tien minuten gaar worden – let op: pompoenafhankelijk.
Doe de vis en garnalen erbij. En wat vissaus. Niet te veel, proeven! Dat geldt ook voor de suiker. Schep goed om en doe dan de in stukken gescheurde snijbiet er door en het sap van de limoen.
Eventjes gaar laten worden en dan serveren: ofwel in een schaal, waarover de koriander, ofwel op basmatirijst op borden, waarover de koriander.
Kan ook met citroengras, een stengel of drie en dan gekneusd.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.