Curry met pompoen, vis en garnalen

Bron: divers en uiteindelijk een eigen touch
400 ml kokosmelk (blik); 2 uien, grof gesneden; 1 à 2 eetl groene Thaise currypasta; 350 ml visbouillon; 3 eetl vissaus (nam pla); 1 eetl (ruwe riet-)suiker; 6-10 (gedroogde) kaffirblaadjes (limoenblaadjes), indien vers: nerf eruit en in dunne reepjes; ½ theel kurkuma; 1 kg pompoen, in hapklare brokken; 1 à 2 stevige wortels, in schijfjes van pakweg ½ cm dik; 500 gr stevige vis (zalm, tonijn, zeeduivel) in hapklare brokken; 500 gr gepelde rauwe garnalen; 1 fikse bos snijbiet, van de nerf getrokken en in stukken gescheurd; 1 limoen, alleen sap; verse koriander, fijngesneden/-gehakt; klein beetje arachideolie

Pompoencurry met vis en garnalen.jpgNeem een ruime wok of kasserol. Met een klein scheutje olie de ui hard bakken. Daarna de kokosmelk erbij en met de currypasta, kurkuma, visbouillon en -saus, suiker, limoenblaadjes goed doorroeren en aan de kook brengen. Doe de wortel erbij en na vijf minuten ook de pompoen. Laat in plm tien minuten a gaar worden – let op: pompoenafhankelijk. Doe de vis en garnalen erbij. Schep goed om en doe dan de in stukken gescheurde snijbiet er door en het sap van de limoen. Eventjes gaar laten worden en dan serveren.

Of in een schaal, waarover de koriander.
Of op basmatirijst op borden, waarover de koriander.

2 november 2011
Twaalf eters en pompoen in de kelder. Nu kan je natuurlijk wachten tot de pompoen kleuren begint te vertonen, maar dan eet je telkens "oude" pompoen en de goede blijven liggen. Dat doen we vandaag dus anders.
Iedereen smulde.

OPMERKINGEN
1.   Kan ook met citroengras, een stengel of drie en dan gekneusd.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.