Print

Stoofpot pompoen, venkel,courgette

Een heerlijke stoofpot die je van de laatste venkel en courgette, eind september - begin oktober, kan maken.

Gang Hoofdegerecht
Keuken Dutch cuisine
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Voor 4 Personen
Auteur Uit: Smullen met Pompoen

Ingredienten

  • 1 st ui gesnipperd
  • 4 st middelgrote vastkokende aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 kleine venkelknol in stukjes
  • 1 kleine pompoen wel/niet geschild en in blokjes
  • ½ paprika in dunne reepjes
  • 1 middelgrote courgette in blokjes
  • 2 eetl sesamolie
  • 3 eetl ketjap manis
  • 200 ml groentenbouillon
  • 2 tenen knoflook (10 minuten tevoren geperst of gehakt)
  • peper en zout uit de molen
  • 1 eetl dragonblaadjes gehakt

Bereiding

  1. Verhit in een kasserol de sesamolie en fruit de ui tot ze glazig is. Doe de knoflook erbij en bak het even mee.

  2. Doe de aardappelblokjes en bouillon erbij.

  3. Na ca. 5 minuten de venkelstukjes in de pan leggen en de ketjap erover gieten. 

  4. Na ca. 10 minuten de pompoen en de paprikareepjes erbij. 

  5. Na 5 minuten de courgette en de dragon. 

  6. Dan het geheel nog een minuut of vijf tot tien (pompoen niet te rauw en courgette niet te gaar) laten stoven.

  7. Roer de groenten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Opmerkingen

Eigen aardappel. Eigen pompoen. Eigen courgette. Eigen ui. Eigen knoflook. Eigen dragon. Eigen venkel. Hoe gek kan je het maken? Een prachtig gerecht uit eigen moestuin. Heerlijk vegetarisch.