Stoofpot pompoen, courgette, venkel

Uit: Smullen met Pompoen
1 ui; 4 middelgrote aardappelen; 1 kleine venkelknol; 1 niet te grote pompoen; ½ paprika; middelgrote courgette; 2 eetl sesamolie; 2 tenen knoflook; 2 dl groentebouillon; 3 eetl ketjap; 1 eetl dragon; zout & peper

Eigen aardappel. Eigen pompoen. Eigen courgette. Eigen ui. Eigen knoflook. Eigen dragon. Eigen venkel. Hoe gek kan je het maken? Een prachtig gerecht uit eigen moestuin. Heerlijk vegetarisch.

Begin met: Snijd de knoflook fijn (of pers) en laat het minstens 10 minuten liggen (lees dit). Dan de rest van de voorbereidingen: Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Snij de venkel in stukjes. Snij de courgette en de pompoen in blokjes. Snij de paprika in dunne reepjes. Verhit in een kasserol de sesamolie en fruit de ui tot ze glazig is. Pers de knoflook erboven uit en bak het even. Doe de aardappelblokjes en bouillon erbij. Na ca. 5 minuten de venkelstukjes in de pan leggen en de ketjap erover gieten. Na ca. 10 minuten de pompoen en de paprikareepjes erbij. Na 5 minuten de courgette en de dragon. Dan het geheel nog een minuut of vijf tot tien (pompoen niet te rauw en courgette niet te gaar) laten stoven. Roer de groenten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

1 oktober 2005
Succesnummer van vorige jaren. Het enige maal waar mrs. M zich ongans aan eet.

2 september 2011

Jeemig. Hoe vaak heb ik dit al niet gemaakt. Dat moet inderdaad heel veel keer geweest zijn. Als ik in 2005 het al over de vorige jaren heb…..alhoewel ik me de laatste keer niet herinner. Misschien niet in 2010. Of misschien al langer niet meer, want uiteindelijk kan een gerecht gaan vervelen.
Enfin, nu dan de foto’s die erbij horen gemaakt. Dat was ooit een gebod van mrs. M toen ze onze website geredesigned had. Er moesten thumbnails bij.
En vanavond? Jawel, ze heeft zeker drie maal opgeschept. Telkens minder en het laatste was: “Nog een héééél klein beetje, alsjeblieft.” En toen was de pot leeg.

23 september 2014
De zomer is nu echt ten einde. Vandaag de pompoenen geplukt – die gaan de kelder in – en voor de courgettes is het een aflopende zaak. Dus is het weer tijd voor deze verrukkelijke stoofpot.

OPMERKINGEN
1.    In de praktijk kan er best wel wat meer dragon bij.
2.    Ik herinner me dat we in de voorgaande jaren naar believen de ketjap zelf in een straaltje erover goten i.p.v. vooraf al in de pan.

3 gedachten over “Stoofpot pompoen, courgette, venkel”

  1. ik heb hem net gemaakt, ruikt al lekker, maar kom er nu achter dat ik geen dragon in huis heb, weet je een vervanger daarvoor? ik laat je morgen weten hoe het smaakte..

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.