Een Noord-Afrikaanse bereiding van zoete aardappel, mag ook gewoon in een grote pan worden bereid.
Van de ingelegde citroenen schraap je het binnenste, het zachte deel, van de schil. Dat gooi je weg, De schil in reepjes snijden.
Neem een tajine of ruime pan, verhit daarin een scheutje olie en smoor de ui en de knoflook gedurende enkele minuten
Voeg alle kruiden toe, schep goed om - door en door - en stoof een minuutje
Voeg de brokken zoete aardappel toe en schep goed om
Voeg de andere ingrediënten toe, uitgezonderd de koriander. De tomaten, als ze al niet gehakt ingeblikt zijn, met de vingers kapot knijpen.
Stoof gedurende een kwartier, de bataten moeten niet te zacht worden.
Doe over in een schaal en strooi de koriander erover. Serveer!
Wij aten het met couscous, die je zelf met van alles of niets op smaak kunt brengen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.