Filets van de kingfish (Geelstaart koningsvis) ingesmeerd met een paprikalaag en dan een twintig minuten in een hete oven. Heerlijk.
De paprika's ontvellen doe je onder de grill. Keer ze een paar maal om. Als het vel begint te blakeren is het wel genoeg geweest. Iets laten afkoelen en dan het vel verwijdren. (Er zijn ook speciale schilmessen voor, dan hoeft de paprika niet onder de grill.)
Verwijder de zaden uit de paprika's. Pureer ze in een blender.
Kook de paprikapuree in een steelpan in tot het echt dik begint te worden - volgens ons het moment dat het aan de bodem wil gaan kleven.
Verwarm de oven voor op 200°C
Laat wat afkoelen en breng op smaak met zout, piment en wat citroensap.
Fileer de kingfish
Smeer elke filet in met de dikke paprikasaus. Leg ze op bakpapier op of in een ovenschaal.
Bak de filets een minuut of twintig,
Serveer!
Met deze bereiding is helemaal niets mis. Het ziet er aantrekkelijk uit, de vis is niet verdroogd maar sappig en net gaar (dus goed). Iedereen heeft gesmuld.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.