Paardenbloemblad als een verrukkelijk zachte spinazie. Een beetje gekruid met ras el hanout. Super!
Was de paardenbloembladeren goed. Breng een grote pan water aan de kook. Doe de bladeren daar in en kook een tien minuten. Afgieten, koud afspoelen en uit laten lekken.
In een wok of stevige braadpan de ui in ruim olie glazig stoven. Het mag niet echt bruin worden. Schep pakweg de helft van de ui uit de pan.
De paardenbloembladeren zachtjes uitknijpen en vervolgens fijn snijden. Doe dit bij de ui die nog in de pan zit en roerbak even (het kan helpen een scheutje water erbij te doen). Doe dan de kruiden erbij – alles naar smaak. Op het laatst het citroensap erbij.
Serveer op een bord of schaal met de andere helft van de ui erover. Eet smakelijk!
1) Let op wat de ingrediënten van uw pot ras el hanout zijn. Bij ons zat er geen kaneel in, dus dat zelf toegevoegd. Minimaal, zodat het niet naar kaneel smaakt :-)
2) 1 kg blad is heul veul. Maar het klopt: dan is het een goed portie voor vier personen. De helft als bijgerecht(je).
3) We hadden geen citroen, limoen voldoet ook. Blijkt.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.