Een betrekkelijk simpel recept van spaghetti met zeer fijn gesneden platte peterselie, bestrooid met wat Parmezaanse kaas
Gebruik alleen platte peterselie, die heeft smaak. Trek de bladeren van de stelen en doe dit tot je 45 gram hebt. Hak/snijd het zeer fijn.
Zet het water voor de pasta op en breng aan de kook. Beetje zout erin.
Verhit een scheut olijfolie in een stevige pan of koekenpan. En bak daarin zachtjes de teen knoflook. Even een paar keer omkeren. Als het bruin genoeg is, de knof uit de pan nemen. Weg ermee (of even laten afkoelen en snoepen). Vuur laag.
Doe de pasta in het kokende water. De kooktijd zal pakweg 8 minuten zijn (tenzij je verse pasta gebruikt)
Doe op pakweg twee eetlepels na, alle peterselie in de hete knoflookolie. Doe het vuur dan ook meteen uit, een scheutje wijn erbij en dan omscheppen. De wijn zal grotendeels verdampen. (Zie opmerking hieronder.)
De pasta moet al dente zijn, dus nog een beet hebben. Afgieten (beetje water bewaren) en bij de peterselie doen. Vuur laag aan om het op te warmen. Goed mengen. Alleen als het nodig is, een tikkeltje kookwater erbij doen. Scheutje goede olijfolie erdoor mengen.
Schep op de borden, bestrooi met wat peterselie en de kaas. Eet smakelijk!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.