Een onzettend eenvoudig te maken en o zo lekkere cake. Een laag rabarber onderin, cakebeslag erover en hoppa, in de oven.
Verwarm de oven op 180o C (gasstand 4).
Klop de boter en de 100 gram poedersuiker in een kom licht en schuimig. Klop de boter en de 100 gram poedersuiker in een kom licht en schuimig.
Spatel de gezeefde bloem er voorzichtig door, zodat er een dik beslag ontstaat.
Ontdoe de rabarberstelen van het blad en snijd ze in stukken van 2 cm. (Zie opmerking 2.)
Vet een plm. 1 liter grote bakvorm in met boter. Leg de rabarberstukjes er losjes, over de bodem verdeeld, in. Strooi de andere 100 gr poedersuiker erover.
Spatel het beslag erover en strijk het glad, zodat alle rabarber eronder is. Bak gedurende drie kwartier, tot de bovenzijde mooi goudbruin is en cake-achtig.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.