Een eenvoudig en smakelijk wokgerecht van in schijfjes gesneden stengelsla (celtuce) en shiitakes. Met wat sojasaus heel erg Chinees.
De stengelsla ontdoen we van kont en de allerdunste top, waar misschien nog wat blad aan is. Het shillen gaat het makkelijkst als je het in twee of drie stukken hakt. Het bovenste (dunne) deel is makkelijk met een beugeldunschiller te schillen. (Net als asperge). Het onderste, dikke deel, vergt een keukenmesje - het moet dik worden geschild om houtige vezels weg te nemen.
Snijd de stelen in plakjes van ca. ½ cm dik
Verhit in een wok de arachideolie. Het mag goed heet worden, gaan walmen.
Doe de ui en paprika er in, schep goed om. Het mag echt bruinen dan wel de "blaren" op de paprika.
Na een paar minuten de stengelslaschijfjes erbij. Omscheppen en regelmatig omscheppen.
Na een paar minuten de knof. shiitakes en de soja's erbij. Blijf omscheppen tot je het idee hebt: dit wil ik wel opscheppen. (De paddestoelen moeten gaar zijn en de stengelsla mag dus een fikse beet hebben.)
Schep op de borden en serveer.
Het kan met rijst of rijstnoedels worden geserveerd. Wij aten het zo.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.