Een bitterzoet Italiaans najaarsgerecht. Of neem witlof voor radicchio. (Maar de hedendaagse witlof is niet meer lekker bitter.) Uitstekend bijgerecht bij bijv. wildgerechten.
Schil de aardperen, was ze en snijd ze in plakjes van ca. ½ cm dik.
Pluk de bladeren van de radicchio of witlof (gooi beschadigde exemplaren weg) en scheur ze in de lengte in ca. ½ cm dunne reepjes. Kort in koud water leggen en uit laten lekken.
Doe de olijfolie in een middelgrote braadpan en bak op matig vuur de knoflook. Al roerend tot hij begint te knetteren.
Voeg vlug de aardperen en radicchio (of witlof) toe. Strooi er zout en peper over. Leg het deksel op de pan en zet het vuur zeer laag.
Schep de groente af en toe om, tot de aardperen zacht aanvoelen als u er met een vork in prikt. Dit duurt ca. 40 minuten.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.