Een fijne wokschotel met stengelsla (celtuce) met gehakt, prei en uiteraard sojasaus op rijst. Geheel op de Chinese wijze van Ken Hom.
Afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt, deze nu of wat later koken.
Verhit de wok (of grote gietijzeren pan) met een scheut arachideolie.
Als de olie heet is, roerbak eerst de gehakt tot het rul is.
Doe de ui, bleekselderij, paprika en celtuce in de pan, bij de gehakt, en een wok een poosje. Dus actief roerbakken. Als de ui glazig wordt en bruin wil worden is het tijd om de knoflook en rode peper erbij te doen.
(Als het te hard gaat, mag er een klein scheutje water bij.)
Roerbak actief en dan op een gegeven moment de prei erbij. Vuur laag.
Een scheutje azijn erbij (zuur) en een beetje suiker (zoet) en dan de sojasauzen.
Schep goed om, door en door en klaar!
Serveer met rijst.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.