Oh, dit is lekker! Deze salade van celtuce/stengelsla en blokjes tofoe/tofu met een warme zoetzure dressing van honing met rijstazijn.
Over het schillen enzovoorts van stengelsla, ga naar de algemene beschrijving van deze groente.
Benodigd: een dunschiller of een mandoline. Hiermee snijdt u de stengelsla in dunne plakjes. Ècht dun. Haast transparant.
Meng de tofublokjes met de hoshinsaus en zet weg. Een kwartier of langer.
Schik de sla. Dat wil zeggen: volgens het originele recept bereidt u borden voor met het klein gescheurde blad van de stengelsla en de flinterdunne repen van de stengel.
Wij vinden stengelslablad taai, de topblaadjes gaan nog wel. Maar we hebben sla genoeg, dus een klein kropje vierjaargetijdensla genomen.
Neem een wok of een grote braadpan en bak de tofublokjes aan alle zijde bruin.
Schep ze eruit, zet op een warme plaats weg en giet de rijstazijn en honing erin. Kook wat in, tot ca. de helft.
(Ondertussen drapeer je de tofoeblokjes over de borden met de sla.)
Doe er wat peper en zout bij het honingazijnsausje en wat druppels sesamolie.
Doorroeren en de borden sla er licht mee bedruipen.
Strooi er wat sesamzaadjes over. Serveer!
Kook de honingazijn niet te lang in; dan wordt het dikke stroop die bij afkoeling nog hard wordt ook.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.