Chayote met ham. Een erg lekkere smaakvolle salade om met een glas witte wijn als avondmaaltijd te genieten. Of als bijgerecht.
Doe de blokjes chayote in kokend water en kook hooguit (!) een kwartier. Het moet nog wel een beet hebben. Giet af en even uit laten lekken. Breng over in een ruime kom.
Doe de blokjes ham bij de chayote.
Doe de kaas ook in de kom.
Lepel de crème fraîche erdoor of overgiet het geheel met de zure room.
Snuf zout en wat peper erbij en mengen!
Schep op de borden en bestrooi desgewenst met wat gehakt korianderblad. Serveer!
Een variant is de boter of ghee smelten, de ui smoren met de ham en dat mengen met de rest.
Hoe je een chayote het best schilt wordt in deze video getoond.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.