Een eenvoudig maar verrassend smakelijk gerecht van in dunne plakjes gesneden chayote, met een uitje en guanciale, het traditonele Italiaanse wangspek. En natuurlijk Parmezaanse kaas erover.
De chayotes snijd je het best met een mandoline in dunne plakjes.
Zet een pan water op dat dan aan de kook komt om zo meteen de pasta te koken.
Snijd de wangspek ik reepjes en zet het in een (kleine) koekenpan op laag vuur op; het bakt zichzelf uit en vet komt vrij.
Neem een stevige pan, een kasserol, en giet wat van het vet uit de koekenpan er in over. (Als je dat niet wilt, een scheutje olijfolie.) Doe de ui erin en laat het zachtjes bakken.
Schep af en toe om, het mag bruinen en als het bruin wordt, de plakken chayote erbij doen. Strooi er een beetje zout over. Goed door elkaar scheppen.
Doe een soeplepel kookwater (uit de pan voor de pasta) en doe dat bij de chayote. Schep goed door en laat een tijd stoven. Het deksel hoeft er niet op. Maar wel af en toe omscheppen.
Als het water kookt de pasta erin doen.
Hevel de spekjes over naar de chayote, meng goed en laat op laag vuur verder stoven. De smaken trekken in en door elkaar.
Er mag al peper over worden gedraaid. En weer doorscheppen.
Als de pasta gaar is, dit bij de chayote-spek doen, door elkaar scheppen en hoppa, in de borden
Kaas erover, misschien nog wat peper en serveren!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.