Celtuce oftwel stengelsla oftwel aspergesla – geraspt met wortel, peper en lenteui. Heel Chinees. En dus wel pittig.
Blancheer de drie groenten (stengelsla, wortel en peper) elk apart, d.w.z. doe ze in kokend water, breng het weer aan de kook, afgieten en laat uitlekken.
Doe de stengelsla in een kom. Voeg genoeg wortel en peper toe, dat geeft een leuke kleurschakering te geven :-)
Doe de lenteui erbij. Voeg zout toe. Schep niet om, tot de olie erover is.
Verhit boven het vuur de twee oliën in een metalen pollepel (soeplepel) tot het heel heet is. Giet het over de groenten. De lenteui zal gaan sissen en haar smaak afstaan.
1. Je zou de groenten misschien ook met de mandoline heel fijn julienne kunnen snijden.
2. Ontdoe de peper eventueel van zaad. Anders wordt het echt te peperig. Neem ook geen grote peper.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.