Verrukkelijke, compacte dadeltaart met walnoten op een bodem van amandelmeel. Deze versie is glutenvrij en lactosevrij, omdat we ghee gebruiken.
Verwarm de oven voor op 175℃
Meng de amandelmeel met het ei en een snufje zout in een kom tot een egaal deeg.
Vet de bakvorm in - beter is: bakpapier gebruiken -, verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem. Druk het wat aan.
Bak het gedurende een kwartier, tot het mooi bruin wordt. Laat afkoelen.
Smelt de boter (ghee) in een pannetje.
Doe de suiker bij de boter, laat wat bruinen (karamelliseren).
Voeg de dadels toe en ook de gehakte noten.
Verdeel het mengsel over de gebakken amandelbodem. Strooi er wat geraspte kokos over en laat het minstens een uur opstijven in de koelkast.
Kieper uit de bakvorm. Het is een dunne taart, die je dus over de breedte punten kan snijden.
Je kan de kokos er ook later, nadat het uit de vorm is, over strooien.
Pauline's Keuken had het recept van elders en met pecannoten verrijkt. Wij hebben daar walnoten van gemaakt en met ghee ook nog eens lactosevrij. Zo gaat dat.
In het recept van Pauline staat 175 gr roomboter. Volgens ons is 100 gr (ghee/geklaarde boter) ruim voldoende.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.