Eenvoudig taartje gevuld met aardperen en champignons. En peterselie. Koud, de volgende dag, nog lekkerder!
Verhit de oven voor op 220o C.
Schil de aardperen, was ze en snijd ze in ½ cm dikke (dunne) plakken.
Neem een koekenpan, verhit wat olijfolie en bak de aardpeerplakken. Een minuut of vijf tot tien op matig vuur.
Voeg wat later de knoflook toe (als jedie meteen meebakt, wordt de knof te bruin) en de paddenstoelen.
Flink omscheppen en even doorbakken. Klaar. Vuur uit.
Ondertussen heb je taartvorm ingevet (of bakpapier), met deeg bekleed en tien minuten blind voorgebakken. En dus weer uit de oven gehaald.
In een ruime kom meng je de ricotta met de 4 eieren. Gebruik desgewenst een mixer.
Als het mengsel van aardperen in de koekenpan wat afgekoeld is, deze overhevelen in de kom. Mengen.
En meng de peterselie er door. Flink wat peper erover malen en zout. Proef. (Het mag wel wat 'hoog in de smaak' zijn. Want koud is de taart nog veel lekkerder!)
Giet dit over in de taartvorm en bestrooi met de kaas.
Bak gedurende een twintigtal minuten. Tot de bovenzijde goudbruin is en de taart stevig voelt.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.