Eryngii is de koningsoesterzwam. En daar maak je simpele en zo lekkere gerechten mee. Zoals dit, met spekjes, nameko en een brede pasta.
De pasta zal de langste kooktijd nodig hebben, dus zet het water maar op en als het kookt, de pasta erin doen/
Bak de plakken eryngii in een koekenpan met wat olie, aan beide kanten lichtbruin. Vermoedelijk moet je ze in twee of drie sessies bakken. Dus leg de gebakken plakken even apart op een bord.
Daarna de spekjes uitbakken en doe er de nameko bij. (Nameko hoeft niet.)
Meng de eryngii met de spekjes, meng er de bosui door en maal er wat peper over.
Als de pasta gaar is, die ook erdoor mengen. Schep op de borden en doe er lekker wat kaas over.
Eet smakelijk!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.