Hoe Spaans wil je het hebben. Fideua is een Spaanse vermicelli die in paella wordt gebruikt in plaats van rijst. Deze schotel is met vis, schaal en schelpdieren en zeer smakelijk, al zeggen we het zelf.
Fruit de fijngehakte knoflook, de lente-ui en de fijngehakte groene peper in de olijfolie.
Voeg de in blokjes gesneden rijpe, ontvelde tomaat toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg de gehakte inktvis en de theelepel paprikapoeder toe. Blijf ca 30 seconden bakken, zodat het wat gaart maar de paprikapoeder niet bitter wordt.
Voeg de noedels toe en bedek het met voldoende visbouillon. Voeg nu de inktvisinkt toe. Het zout is misschien niet nodig, afhankelijk van de bouillon die je gebruikt.
Laat zachtjes koken, blijf erbij om te voorkomen dat het aankoekt, tot alle bouillon is verdampt en klaar is kees.
Het is winter, geen verse tomaten, dus we gebruikten gepelde tomaten uit blik. Wel BIO.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.