Italiaans in al zijn smakelijke eenvoud. Knolvenkel is stukjes, lekkere, rijpe tomaatjes erop, wat peper en zout erover en goede olijfolie. Hoppa, de oven in!
Ontdoe de venkel van wortelstronk en uitsteeksels aan de top. Halveer het, eventueel kwarten, ontdoe het van de stronk en snijd alles in stukken van pakweg ½ cm.
Verwarm de oven voor op 190℃
Bekleed een schaal met bakpapier. Dat voorkomt te zeer 'aanbakken' van de olie.
Spreid de venkel over de bodem van de schaal (dus wel op het bakpapier)
Leg daarop rijkelijk de gehalveerde tomaatjes, bolle kant boven.
Bestrooi met peper en zout.
Druppel de olijfolie erover.
Zet een half uur tot 40 minuten in de oven. De ene oven is de andere niet en de ene venkel is de andere niet, dus na een half uur ff checken. De laatste 3 minuten de basilicumblaadjes erbij leggen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.