Deze heerlijke frittata is eigenlijk een verrijkte omelet, dus ei, ui, plakjes courgette en Parmezaanse kaas. Gewoon smullen tijdens de lunch.
Doe de ui en olijfolie en wat zout in een wijde pan op een laag vuur. Leg het deksel op de pan. Bak de uien tot ze zacht en flink geslonken zijn. Haal het deksel van de pan en bak de uien tot ze goudbruin zijn.
Doe courgettes en wat zout bij de uien als deze goudbruin zijn. Bak de plakken courgettes lichtbruin. Haal de pan van het vuur.
Schep het mengsel van ui en courgettes er uit. Laat wat uitlekken.
Verwarm de grill voor (180o C).
Roer de eieren door elkaar met de Parmezaanse kaas en peper en evt. nog wat zout.
Meng de eieren met het afgekoelde ui-courgette mengsel. Doe de basilicum er op het laatst bij.
Verhit boter in de koekenpan (evt. met een scheut olijfolie). Niet te heet; de boter mag niet bruin gaan worden (daarom liever ghee, dat is geklaarde boter).
Als de boter begint te schuimen wordt het mengsel in de koekenpan gegoten, terwijl u het met een vork roert. Zet het vuur heel laag. Als de frittata alleen van boven nog nat is, in de oven schuiven en afbakken.
Pas op voor te veel courgette om goed te kunnen bakken. Een grote koekenpan gebruikt en de ui zonder deksel gebakken. De courgetteschijven werden niet echt goudbruin.
Klop de eieren niet te veel op. Frittata bleef wat plakken aan de pan en leek wat schuimig. Vermoedelijk omdat de eieren te veel waren opgeklopt, in plaats van rustig door elkaar geroerd.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.