Lauwwarm is niet koud. Deze groenteschotel van courgette, wortel en paprika's mag er zijn. Een uitstekend Italiaans bijgerecht, of, zoals wij het aten, als hoofdgerecht met een stuk brood. Voor twee.
Was, schrap en/of schil de wortelen.
Snijd de wortelen en courgettes (van kop en staart ontdaan) met de mandoline in juliennereepjes.
Snijd de paprika in dunne ringen en reepjes.
Meng de drie groenten door elkaar en blancheer ze 2 minuten in kokend water en dan uitlekken. (Kokend water, erin doen en dan de tijd tellen - niet als het pas weer kookt.)
Laat de groenten in een zeef of vergiet goed uitlekken. Ondertussen....
Snijd de sjalot in stukjes en kook deze in een steelpan in een half glas wijnazijn tot deze voor 2/3 is ingekookt.
Doe de uitgelekte groenten in een ruime schaal. Het kan dan nog wat uitdampen.
Schenk het azijn-sjalotsausje over de groenten, giet er olijfolie over en afmaken met peper en zout. Strooi er nog wat grof gehakte peterselie overheen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.