Een makkelijke, eenvoudige en o zo smakelijke gratin met brokken chayote. Eet het als hoofdgerecht of als bijgerecht. (Christophines zijn doornloze chayotes.)
Snijd de chayotes in vieren, verwijder de kern en kook ze ongeveer 20 minuten in kokend water met zout.
Verwarm een scheut olie in een kleine koekenpan en fruit de ui met de knoflook.
Zodra de chayotes gaar zijn, uitlekken, de schil verwijderen en in stukjes snijden.
Meng met de ui en knoflook en bestrooi met gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de chayotebrokken in een schaal en bedek het met de béchamelsaus en strooi er de kaas over.
Zet ongeveer een kwartier in de oven, tot de kaas mooi gegratineerd is.
Verwarm de oven voor op 200℃
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.