Een uiterst smakelijke ovenschotel van brokken chayote met spek en peper op een bedje van zoete aardappelpuree. Chayote en bataat (zoete aardappel) zijn van de Nieuwe Wereld. En dat smaakt naar meer!
Snijd de chayotes in 4 stukken en verwijder de pit. Kook ze 20 minuten in gezouten water.
Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes en stoom die 20 minuten.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en smoor de ui en de knoflook. Doe de spekreepjes erbij en de peper.
Pel de schil van de chayotes (zie opmerking) en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in de koekenpan met de ui, knoflook en spek. Laat 5 minuten op laag vuur smoren.
Voeg de bloem (door een zeef om klonteren te voorkomen), melk en een half bouillonblokje toe. Laat al roerend een paar minuten indikken.
Pureer de zoete aardappel en leg het over de bodem van een ovenschaal. Leg het chayote mengsel erop.
Meng de kaas met het paneermeel en strooi dat er gelijkmatig over.
Bak 20 minuten op 200℃ en daarna eventueel 5 minuten onder de grill.
Wij hebben de enorm stekelige chayotes, dus wij schillen en snijden ze tevoren. En hoe je deze chayote het best schilt wordt in deze video getoond.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.