Walnotensoep, oftewel 'minestra di noci' is een klassieke Italiaanse soep. Fijngewreven, ontvelde walnoten met wat melk en room in (groenten)bouillon bereid.
Dop de walnoten, blancheer ze 5 minuten in kokend water, laat ze uitlekken, droog ze met een keukendoek en verwijder de donkere schil van de noten. Ze worden dus blank.
Doe ze in een vijzel en stamp ze fijn door kleine hoeveelheden melk toe te voegen, tot het een gladde crème wordt. (Je kan ook gewoon een blender of staafmixer gebruiken.)
Neem een voldoende ruime pan en verwarm de bouillon.
Doe de notencrème en room erbij, roer voorzichtig, breng op smaak met wat zout en laat 3 à 4 minuten koken.
Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak de stukjes brood bruin: je hebt nu croutons.
Serveer de walnotensoep met (eventueel Parmezaande kaas en een pietsie nootmuskaat) de croutons erop.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.