Een overheerlijke bulgursalade van, inderdaad, bulgur, en tomaat en komkommer. Mooi, fris, perfect voor een zomeravond met een glas witte wijn, al dan niet bij de bbq.
Kook de bulgur, d.w.z. x gram droge bulgur in 2x water, duurt een goed kwartier
In een ruime koekenpan: smoor de ui in de olijfolie.
Doe de tomatenpuree erbij en roer goed door.
Vuur uit. Nu de bulgur (inmiddels dus "droog" en korrelig) erbij en roer goed door.
Breng op smaak met wat zout en paprika.
Schep de tomaten- en komkommerblokjes erdoor. En de rode peper, als je die erdoor wilt.
Roer de citroenrasp en -sap erdoor en ook de bos-/lenteui en peterselie. Zet weg in de koelkast.
Neem het niet te nauw met de hoeveelheid groenten, houd de bulgur wel aan de lagere kant. Wij hadden echt weinig bulgur. Maar lekker veel groenten :-)
Tomaten: galapagos tomaatjes, klein, geel
Komkommer: Noa's Broei/Noa's Treib
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.