Een milde, smakelijke ovenschotel met romige aardappelpuree, gehakt en blokjes koolraap. Wij gebruikten geitengehakt, maar het kan ook varkens- of rundergehakt zijn.
Kook de koolraapblokjes. Gaar? Afgieten en even laten uitdampen. En meng er een beetje room door. En maal er wat peper over.
Neem een stevige (koeken)pan en verwarm daarin een scheutje olie. Bak het gehakt rul, doe prei en knoflook erbij. En de tijm en het gerookte paprikapoeder. Meng goed. Voeg een beetje zout toe en de cayennepeper, meng weer. Vuur uit.
Stamp de aardappels fijn, doe er een scheut room door en de eieren, maak er een mooie smeuïg-dikke pap van. Doe er een handje kaas door.
Smeer een laag (de helft van de) aardappelpuree op de bodem van een ovenschaal.
Leg daarop het gehakt.
Leg daarop de brokjes koolraap.
Smeer de rest van de aardappelpuree eroverheen. (Het beste is eerst opscheplepels puree uitgekiend te verdelen en dan met een natte spatel gladstrijken.)
Bestrooi met kaas.
Zet in de oven, 200℃, 20 minuten.
Je kunt in plaats van de prei ook een uitje of twee snipperen.
Wij zijn matig met zout, de kaas smaakt immers ook zout.
En de cayennepeper: wij hadden een kwart theelepel, maar de pit was niet te merken in de schotel.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.