Rauwe koolrabi en rauwe bieten, dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten voor deze uitstekende en verrassend frisse salade.
Schil de koolrabi en maak er met de mandoline dunne reepjes van.
Schil de rauwe rode biet en rasp deze grof.
Meng de koolrabi met de biet, sjalotje, rozijnen, dunne schijfjes appel en pijnboompitjes.
Maak van de mayonaise, yoghurt, citroensap, mosterd, peper en zout en de kruiden de dressing.
Giet deze erover, schep om en laat deze een kwartiertje in de salade trekken.
Garneer eventueel met een paar hele blaadjes munt of melisse.
Variatie: gekookt. Schil de koolrabi en de rode biet en snijd ze in blokjes. Kook de groente apart van elkaar in 10 minuten beetgaar. Giet het vocht weg. Meng de afgekoelde gekookte groente met de overige ingrediënten en de dressing.
Ook lekker als hoofdgerecht met koude blokjes gekookte aardappel of rijst erdoor.
Krenten ipv rozijnen mag ook, hoor.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.