Een wel heel simpel gerecht met twee verrukkelijke ingrediƫnten: savooiekool en 'nduja. Hartstikke Italiaans en dat op een winteravond.
Maak de savooiekool schoon, was en snijd hem in dunne repen. (Doormidden, kwarten maken, stronk eruit, vuil buitenste blad weg, snijden.)
Neem een koekenpan of braadpan met brede, stevige bodem en giet er een scheut olijfolie in.
Voeg de gesnipperde ui en de 'nduja toe en bak dit zachtjes.
Voeg de gesneden savooiekool toe en bak deze even mee. Voeg zout en een beetje water toe en laat 10-15 minuten koken met het deksel op de pan.
Als de kool gaar is, kook je de orecchiette in een pan, apart. Althans:
... wanneer er nog ongeveer 4 minuten kooktijd over zijn, schep je ze over in de pan met de kool en kook je de orecchiette daarin verder. Voeg eventueel wat kookwater uit de andere pan (waarin je de orecchiette hebt gekookt) toe.
Misschien nog een beetje olijfolie?
Als de schelpjes gaar zijn, haal je alles van het vuur. Schep over in de borden en strooi er een paar handjes geraspte kaas over. Buon appetito!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.