Een verrassende en zeer smakelijke ovenschotel van zuurkool, pompoen met wat ui, spekjes en een laag kaas erover
Verwarm de oven voor op 200℃, als dat voor jouw oven nodig is.
Laat de zuurkool in een zeef of vergiet goed uitlekken.
Kook de pompoenblokjes in een minuut of twintig. Giet af en laat uitdampen.
Parallel aan het koken van de pompen bak je in een koekenpan in een scheutje olie de spekjes uit, doet er wat later de ui bij, de rode peper en het gerookt paprikapoeder. Als de ui glazig is: vuur uit.
Leg in de ovenschaal een laagje zuurkool. (Dus een klein deel van de zuurkool.) Strooi er wat tijm over.
Stamp de pompoen fijn, doe er de crème fraîche of zure room doorheen. En meng de rest van de zuurkool erdoor, met het verkruimelde bouillonblokje..
Schep over de laag zuurkool in de ovenschaal het mengsel van spekjes met de ui.
En schep daarop de pompoen-zuurkoolpuree. Strijk het glad. Als je rookworst hebt, leg je de plakjes erop. En kaas erover.
Zet twintig minuten in de oven op 200℃.
Laat tien minuten afkoelen en serveer!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.