Een eenvoudige en meer dan verrukkelijke schotel van puree van zoete aardappel met ertussen een laag gehakt met tomaten
Breng een pan water aan de kook en kook de stukken zoete aardappel tot ze gaar, zacht genoeg om te stampen, zijn
Neem ondertussen een stevige pan, verhit de olie en bak het gehakt rul. Doe er ondertussen de ui, knoflook en peper bij.
Doe de tomaten erbij - uit blik? Knijp ze dan door de vingers klein. Doe meteen de paprikapoeder erbij. Roer goed door.
Laat zachtjes, zonder deksel, een kwartiertje of zo inkoken. (Het wordt een laag tussen puree, dus als het te droog wordt er een beetje water bij doen. Maar te nat is niet goed.)
Zijn de batatenbrokken zacht? Goed afgieten en dan stampen tot een puree. Een scheutje room of een klontje boter en wat melk helpen.
Neem een ovenschaal, leg daarin een laagje bataatpuree. Daarover de gehaktsaus. En daarover voorzichtig weer bataatpuree. Klonten draperen en met de achterkant van de opscheplepel uitsmeren.
Leg er een laag kaas over en schuif voor 20 minuten in de oven die op 200℃ staat.
Eet smakelijk!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.