Paprikás csirke is Hongaars voor kip met paprika. We hebben het over een in een saus van ui, tomaat en paprika gegaarde kip. Het is verrukkelijk.
Bij voorkeur een dag van tevoren maken
Breek en knip de kip in stukken: 2 poten, 2 vleugels, borst in tweeën. Zout de delen goed in.
Neem een ruime (de kip moet er in kunnen), stevige braadpan en smoor de ui glazig in wat olie of ghee. Dan vuur uit en wat af laten koelen.
Als de ui niet meer erg heet is de paprikapoeders erdoor mengen. Verdeel het gelijkmatig over de bodem
Leg de stukken kip erin. Zo goed mogelijk naast elkaar. En vul de pan met water, tot de kip net, maar dan ook net, onder water is.
Doe de tomaten erbij. (Indien blik, knijp de tomaten fijn.) En doe de puree erbij
Zet op het vuur. Zonder deksel. En als het kookt, laag vuur, langzaam laten pruttelen.
Als het te veel indampt, mag je er wat water bij doen. (Wij hadden een uurtje het deksel erop, dan weer een tijdje eraf.)
Laat een uur of twee stoven,.
Als het gaar en klaar is, dan: als je alleen maar poten hebt, hoef je niets te doen. Wij hebben de poten en vleugels heel gehouden, voor de kragers onder ons. De andere delen hebben we het vlees van de botten gehaald en terug in de pan gedaan. (Dit kan ook de volgende dag.)
Serveer met Kartoffelnockeln of Galuska
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.