Een bijzonder smakelijke pasta met geroosterde blokjes courgette die bijna verdrinkt in een lobbige saus. Lekker na een dag vol arbeid.
Verwarm de oven voor op 200℃
Meng in een ruime kom de blokjes courgette door olijfolie. Leg ze op een bakplaat (misschien bakpapier eronder?) en schuif ze voor zeker 20 minuten de oven in. (Ze moeten bruinen als ze eruit komen.)
Ondertussen water opzetten voor het koken van de pasta.
Ondertussen in een ruime stevige pan (kasserol) een scheut olijfolie verwarmen en de knoflook wat smoren, goudgeel.
En dan de tomaten erbij, goed omscheppen en een tijdje op matig vuur laten pruttelen.
Kook de pasta - nu liggen de courgetteblokjes al even in de oven en is de tomatensaus in wording. Nog een minuut of acht rest ons.
Neem een beker om met een staafmixer te gaan pureren. Doe de mozzarella erin (in stukjes), doe alvast de basilicumblaadjes erin. Dan is dat alvast gebeurd.
Schep een paar lepels tomatensaus in de maatbeker.
Haal de courgetteblokjes - als ze zijn gebruind - uit de oven. Doe een vijfde tot een kwart van de blokjes in de maatbeker. De rest bij de tomaten saus.
Zet de staafmixer in de maatbeker om een dikke crème te maken. Met ricotta is dat makkelijk, met mozzarella is misschien een scheutje room erbij wel handig. (Of wat kookwater van de pasta....)
Giet deze crème bij de tomatensaus en courgetteblokjes. Schep om.
Giet de pasta af en doe dit bij de saus. Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Schep op de borden en doe er wat geraspte kaas over. Eet smakelijk!
De eigen inbreng is meer tomaat en basilicumblad en ricotta ipv mozzarella + room.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.