Pasta anders. Een dikke saus van smaakvolle flespompoen (butternut squash klinkt lekkerder) met kaas en peterselie. Eenvoudig te maken, maar het kost wel ruim een uur.
Verwarm de oven op 180o C.
Halveer de butternut squash in de lengte. Lepel de zaden er uit.
Neem een ovenschaal, doe daar een laagje water in. Leg pompoenhelften in een ovenschaal met de doorgesneden kant naar benee.
Schuif de schaal de oven in, gedurende minstens 40 minuten. Als een vork er makkelijk in prikt, is het gaar genoeg.
Haal de boel uit de oven, laat even afkoelen en schep de helften met een eetlepel leeg, in een kom of ruime beker. Doe de schil weg.
Smoor de sjalotten in een koekenpan in een beetje olijfolie. Als het begint te bruinen is het klaar.
Doe de sjalotten bij de pompoen. En doe de kaas erbij en nootmuskaat en het zout.
Pureer de boel en voeg water toe tot het een lekkere dikke saus is.
Breng over in een pan en verwarm het. Niet aan de kook brengen, roer de zure room (of yoghurt) er door.
Kook de pasta. Die van ons heeft zeven minuten nodig. Pasta afgieten en opdienen met een lekkere hoeveelheid saus en wat peterselie erover.
Wij hebben de pompoen met open zijde boven in de oven gehad, dan roostert het iets. Goed voor de smaak. Veertig minuten is aan de krappe kant, in onze oven.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.