Een subtiel pastagerecht met cavolo nero c.q. palmkool en kikkererwten. Kan ook met spinazie of snijbiet.
De vorige avond: kikkererwten in de week zetten. Deze ochtend: kikkererwten in een uur of wat gaarkoken. Wegzetten.
100 gr droge kikkererwten = 200 gr gekookte, ze verdubbelen dus in gewicht.
Ontdoe de palmkool van de dikke bladnerven. Kook de koolbladeren een minuut of wat en hak ze fijn.
Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de cavalo nero op matig vuur. Blijf roeren.
Parallel hieraan water aan de kook brengen (of het water van de cavalo nero) voor de pasta en deze in een x minuten al dente (beetgaar) koken (zie verpakking).
Giet de pasta af en roer deze door de cavalo nero, tezamen met de kikkererwten, geraspte citroenschil en het citroensap en de helft van de kaas.
Op smaak brengen met peper en zout.
In een schaal doen en de rest van de kaas eroverheen. Serveren.
1) Voorzichtig met citroensap, niet te enthousiast.
2) Parmezaanse kaas voldoet ook in plaats van pecorino
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.