Dit is een heel eenvoudig en ook heel smakelijk recept: een saus van gepureerde palmkool met wat knoflook en kaas en daar pasta door gemengd.
Breng een ruime pan met water (en wat zout) aan de kook.
Bak in een koekenpannetje op matig vuur een knoflook in een scheut olijfolie, als het begint te bakken, vuur nog lager en goudbruin laten worden. Vuur uit.
ls het water kookt het palmkoolblad erin doen en pakweg 5 minuten laten koken tot het zacht begint te worden. Niet erg zacht, gewoon goed.
Neem een tang en breng het blad over in een beker waarin het wordt gepureerd. (Dat kan met een staafmixer of keukenmachine of door een passe-vite, met de hand.) Doe de knoflook met de olie er ook bij.
In elk geval: kookwater niet weg doen. Hierin koken we de pasta en misschien is wat water nodig om de saus iets vloeiender te maken.
Pureer de palmkool (met knof en olie) tot een dikke massa. Doe er wat peper en zout bij en pureer weer eventjes.
Had je de pasta al in het kookwater gedaan? Doe dat dan nu.
Als de pasta gaar is, afgieten (evt wat water opvangen, misschien is dat nodig)
Meng de pasta door de palmkool saus en meng er meteen ¾ van de kaas door.
Schep op de borden, misschien een straaltje olie erover en de rest van de kaas.
Eet smakelijk!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.