Pasta in een verrukkelijke saus van pompoen en 'nduja, met wat peterselie en kaas. Je moet er maar op komen. Zo makkelijk en lekker.
Neem een stevige pan, doe daar een kloeke scheut olijfolie in en fruit de in stukjes gesneden ui, knoflook en peterselie. Voeg de 'nduja toe en roer om deze te laten smelten.
Bak nu de pompoen circa een kwartier op laag tot iets minder laag vuur.
Voeg water en een beetje zout toe en laat de pompoen ongeveer vijftien minuten koken.
Kook ondertussen de pasta in ruim gezouten water. Haal hem eruit een minuut voordat hij beetgaar is.
Pureer de pompoen met een vork tot een romige massa. (Italianen kennen de stamppotstamper niet, dat werkt makkelijk.)
Doe de pasta in de pan met de pompoen en voeg de melk of ricotta toe.
Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer de pasta door elkaar, breng op smaak met wat zout.
Het leukste van dit alles is dat de pompoen met zijn eigen vocht gaart tot een dikke saus.
Wij gebruikten een eetlepel ricotta.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.