Heel erg lekker: pasta met sperziebonen. Makkelijk en subtiel: Italiaans, dus. Met wat tomaten, knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas.
Als je niet weet hoe tomaten moeten worden ontveld: klik hier.
Het zijn twee parallelle handelingen die samenkomen. In één pan kook je de sperziebonen met de pasta, in de ander maak je een saus. Uiteindelijk voeg je het samen.
Uitgaande van verse sperziebonen en een beetje beet, is de kooktijd hooguit 15 minuten. Ècht niet meer, of je hebt slechte dan wel eigenwijze sperziebonen.
We raden aan te beginnen met de saus. Die moet wat inkoken en je kunt het vuur altijd even uit zetten:
Neem een stevige pan (kasserol). Verwarm een scheutje olie en fruit de fijngehakte knoflook.
Doe de tomaten en de basilicumblaadjes erbij (grotere wat scheuren) en kook op zacht vuur. Eventueel in het begin het deksel op de pan, zodat de warmte goed wordt gevangen en de hardere tomatenstukken sneller zacht worden.
Doe er wat zout bij. En verse peper.
Terwijl u de saus maakt, brengt u water aan de kook in een ruime pan. Pasta wil altijd veel water, omdat het snel weer op het kookpunt moet zijn.
Als de saus een beetje vorm begint te krijgen en het water kookt, doe je de sperziebonen er in en wat later (afhankelijk van de kooktijd) de pasta.
Laat de saus wat inkoken, dus zonder deksel.
Als de bonen en pasta gaar zijn, afgieten en door de saus mengen. Opscheppen en kaas erover.
Het lijkt natuurlijk allemaal op de fagiolini in umido, maar dan met pasta. Dus ik heb van alles wat en de hoeveelheden trouwens wat opgekrikt. Is dit nu een eigen recept?
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.