Een hele snelle en smakelijke maaltijd van kleine blokjes courgette, plakken spek en kaas. En natuurlijk pasta, penne of iets soortgelijks.
Zet alvast het water op, waarin de pasta wordt gekookt. Laag tot middelhoog vuur.
Neem een ruime, stevige koekenpan en verhit wat olijfolie.
Doe de ui erin, en smoor het enkele minuten.
Doe de courgetteblokjes bij de ui. Maal er lekker wat peper over en bestrooi met wat zout.
Schep door, en doe er een scheutje water bij. Leg een of het deksel op de pan. Laat hooguit een kwartiertje stoven.
Kook de pasta
Snijd ondertussen de spek overdwars in repen.
Doe de spek bij de courgettes en schep door. Laat nog 5 minuten smoren.
Pasta gaar? Afgieten en bij de courgette doen. Doe er gelijk de pecorino bij. Schep goed om/door en door. Eventueel een mini scheutje water.
Maal er nog wat peper over en schep op de borden. Bestrooi het met wat van de Parmezaanse kaas. Serveer!
De courgettes snijd je in de lengte in 4, 5, 6 repen en daar weer kleine blokjes van. Bij dikkere courgettes het binnenste wegsnijden. (Wij oogsten ze bij voorkeur als ze klein zijn, max. 20 cm, dan zijn ze hooguit 4 cm dik.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.