Ingelegde walnoten zijn een typisch Engelse lekkernij, die van de 18e eeuw dateert. Het inleggen doet erg aan dat van augurken denken. De smaak ook. Maar het gebruik is daarentegen iets anders.
Trek rubber handschoenen aan, want je handen worden door de walnoten geheid bruin. Nee, donkerbruin.
Prik in elke walnoot een paar keer met een vork.
Leg de walnoten een week in behoorlijk zout water.
Spoel ze af en laat ze dan nog eens een week in vers zout water liggen.
Afgieten en (op een schaal) aan de lucht laten drogen. (Het zoutewater zorgt voor een chemische reactie en de noten worden vervolgens zwart als ze aan daglicht worden blootgesteld.)
Verwarm de azijn en meng het met de suiker, kaneel, kruidnagelen en gember, tot de suiker is opgelost.
Doe de walnoten erbij en laat het aan de kook komen. Kook een kwartiertje.
Breng de noten over in de pot of potten, giet de azijn erover en draai het deksel erop.
In plakjes of in de lengte doorgesneden. Als je het je makkelijk wilt maken: met oude kaas.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.