Je hebt koolrabi genoeg. Je hebt slangenradijs (of gewone radijs) en een paprika. Deze leiden tot een kleurrijke en feestelijk uitziende salade.
Schil de koolrabi's: van boven dun en steeds dikker naar waar de wortel zit of zat. Want daar wordt ie steeds houtiger. U voelt het vanzelf bij het schillen. Snijd ze in heel dunne plakken, van 1 à 2 mm. (Dit gaat makkelijk met een mandoline.) Die in repen. En die weer schuin, in ruitjes, net zo groot als de stukken paprika.
Meng alles. Voeg zout en rode peper/sambal toe naar smaak. Maak het niet tè scherp, anders eet je alleen maar heet.
Zet minstens een half uur weg in de koelkast om de smaken te laten vermengen.
Ondertussen de pompoenpitten "poffen" in een droge koekenpan boven matig vuur.
Schep de salade nog een keer om en strooi de pompoenpitten erover. Dien op.
Misschien zou wat knoflook en een scheut sojasaus of ketjap niet misstaan. Maar dan wordt de mooie zacht bleke koolrabi wel bezoedeld met "zwart".
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.